Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor, wordt geboren in Duffel. Hij groeit op in een warm nest in Vosselaar als oudere broer van zijn zus Lisa. Gedurende zijn jeugdjaren neemt sport veel van zijn vrije tijd in beslag. Hij zet zich in als jeugdtrainer en ziet een toekomst als turnmeester voor zich.

Muziek speelt ook een grote rol in Joris zijn leven, maar blijft door de sport vooral op de achtergrond. Hij zingt vaak met zijn zus en gaat soms mee naar optredens van zijn ouders. Faalangst houdt hem alleen tegen van zijn zangtalent aan anderen te laten horen. Wanneer zijn zus in 2016 meedoet aan The Voice van Vlaanderen, groeien bij Joris de muzikale kriebels. Via zijn zus en The Voice ontmoet Joris toevallig producer Hans Francken. Die is meteen enthousiast over Joris zijn stem en dat is het begin van hun lange samenwerking.

Met zijn eerste single “Ik hou van jou”, een cocktail van akoestische gitaren en frisse, dansbare reggeatonbeats wist hij meteen een nominatie in de wacht te slepen bij Radio2 Zomerhit als ‘Beste doorbraak’. 
Ook de volgende singles kunnen meteen genieten van een hoge rotatie op nationale radio.
Dat levert hem dan ook het voorprogramma van Clouseau op die op dat moment genieten van een jubileum tour door Nederland.
Als kers op de taart mag Metejoor na zijn tweejarig bestaan opnieuw twee keer opdraven als voorprogramma. Dit keer nergens minder dan in het Sportpaleis als support act van Niels Destadsbader.

Alsof deze geweldige ervaringen nog niet genoeg waren in deze beginnende carrière sleepte Metejoor twee jaar op rij een nominatie voor ‘Radio 2 Zomerhit’ in de wacht met  het reggae nummer ‘Horizontaal’ en de zwoele ‘Het beste aan mij (ben jij)”.
Concerten als Suikerrock werden zo plots realiteit voor Metejoor en zijn immer sympathieke band.

De echte hit had hij te pakken met ‘Blij Om Jou Te Zien’. Een ballade die gedurende een half jaar niet was weg te slaan van de radio’s en bijgevolg ook twaalf weken lang stand kon houden op de 2e plaats in de Vlaamse Ultratop. Met dit nummer zorgde hij ervoor dat de gebroken harten even van een extra bloedtoevoer werden voorzien.
Tijdens de eerste Corona – lockdown won Metejoor onze zieltjes toen zijn nummer ‘Laat Het Voor De Liefde Zijn’ voor het eerst weerklonk op het VTM journaal. Een ode aan de zorg en een steun voor elk van ons.

Naast ballades, reggaeton en akoestische gitaren kwam aan het eind van 2020 een samenwerking met DJ 5Napback dus als een verrassing.
Maar ‘Hoe Kon Ik Zo Dom Zijn’ werd en wordt nog steeds enorm gesmaakt door het Vlaamse publiek.
Een song waarop er ten aller tijden kan en zal gedanst worden.

Met 1 op een miljoen scoort hij samen met de Nederlandse Babet zijn eerste #1 hit in België en begint ook zijn muzikale avontuur in Nederland waar radio’s als Qmusic, 538 en 100%NL de single draaien. En ook met de nederlandse superster Emma Heesters heeft hij een Rendez-Vous en scoren ze wederom een grote hit in België en loopt ook Nederland warm voor Metejoor. Hun passages op Vlaanderen feest, Zomerhit en Tien om te zien worden veel bekeken op Youtube.

Metejoor kijkt er, meer dan ooit tevoren, naar uit om opnieuw met u te dansen tijdens zijn concerten. Hou de agenda in de gaten en hopelijk tot snel !